Riječki PIK ipak smanjuje cijene osnovnih vrsta kruha

RIJEČKI Prehrambeno-industrijski kombinat d.d. (PIK) smanjit će proizvođačke cijene osnovnih vrsta kruha vraćanjem cijene polucrnog kruha na cijenu iz prosinca, odnosno na 4,26 kuna te smanjenjem cijene bijeloga kruha na 5,96 kuna, priopćeno je danas iz PIK-a.

Jučer su cijene kruha riječkog PIK-a povećane za 10, a cijene krušnih proizvoda i slastica za 11 posto. Bijeli je kruh jučer poskupio s 5,60 na 6,16 kuna, polucrni s 4,26 na 4,69 kuna, a miješani s 4,7 na 5,69 kuna. Poskupljenje je objašnjeno povećanjem cijene brašna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem se priopćenju navodi kako ima naznaka da će se tržište pšenice uskoro stabilizirati te da je uprava odluku o smanjenju cijena donijela uzimajući u obzir ekonomsku i socijalnu osjetljivost cijene kruha.

Uprava PIK-a naglašava da su cijene kruha u ostalim većim hrvatskim gradovima i do 20 posto veće od sadašnjih PIK-ovih cijena. "Nadamo se da će se u sljedećih desetak dana ostvariti vladine namjere o smanjenju cijene brašna i stabilizaciji tržišta pšenice i brašna, jer ćemo u suprotnom biti prisiljeni postupiti po prethodnom cjeniku", navodi se u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara