Riječki SDP glasovat će za Željku Antunović?

RIJEČKI SDP proveo je izbore za delegate koji će ih predstavljati na konvenciji SDP-a 10. svibnja kada bi se trebao birati novi-stari predsjednik stranke, a prema prvim procjenama pobijedili su kadrovi Zlatka Komadine, za kojeg se procjenjuje da je lojalan Željki Antunović.

Naime, dobri poznavatelji prilika u SDP-u navode kako riječki "ne-izbor" Branke Renko-Silov, Ivana Ivaniša, Čedomira Salevića, Ozrena Gruičića i ostalih predstavlja pobjedu Komadine. To je posebice bitno budući da sve glasnije priče s Iblerova trga govore kako su iza eventualne kandidature Željke Antunović stali upravo Komadina, te Milan Bandić, obećavši joj glasove gradskih organizacija Rijeke i Zagreba.

Izbor riječkih kadrova može se okarakterizirati kao i prvi pravi poraz Milanovića u pripremama za konvenciju u svibnju, posebice ako se zna kako je politički mentor čelnika SDP-a riječka alfa i omega Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge pak strane, nakon ostavke na mjesto zamjenice SDP-a Antunović se još nije javno izjasnila hoće li se kandidirati za predsjednicu stranke, iako mnogi u njenoj ostavci vide početak izborne kampanje za šeficu najjače oporbene stranke.

I.Ć.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara