Rijeka: Ozlijeđeni radnik VIR-a još u kritičnu stanju

RADNIK riječke Tvornice za preradu mesa VIR, koji je najteže stradao istjecanjem amonijaka u nesreći što se u tvorničkom krugu dogodila u četvrtak, još je u vrlo kritičnu stanju, izvijestili su danas iz sušačkoga KBC-a, gdje se taj radnik nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja.

Njemu je opečeno više od 60 posto kože, a osim toga ima teške opekline dišnih organa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Druga dvojica radnika koji su se nalazili u Jedinici intenzivnog liječenja sušačkog KBC-a i jedan u Jedinici intenzivnog liječenja riječkog KBC-a otpušteni su s tih odjela i premješteni na Pulmološki odjel. Ocijenjeno je da je njihovo zdravstveno stanje znatno bolje nego do sada.

Radnici VIR-a i dva slučajna prolaznika, koji su osjetili tegobe s dišnim organima zbog udisanja amonijaka, i koji su bili odmah smješteni na Pulmološkom odjelu, trebali bi biti otpušteni kućama u početku ovoga tjedna.

Nesreća se dogodila kad je zbog neoprezna upravljanja viličarom probijena cijev rashladnog sustava kroz koju teče amonijak. Brzom intervencijom vatrogasaca i radnika zaustavljeno je istjecanje te posljedice nisu bile teže. Isteklo je, po procjenama, 50 do 100 litara amonijaka. Ukupno je bilo ozlijeđeno devet osoba.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara