RIJEKA: PETNAESTAK ČLANOVA PROTIV UKINUĆA RIJEČKE HVIDR-E

Petnaestak članova riječke HVIDRe okupilo se danas ispred prostorija HVIDRe kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog najavljenog ukinuća te podružnice, za što je kao razlog navedena "nezainteresiranost članova za rad u njezinim tijelima".

Skup su sazvali članovi HVIDR-e Nikica Maravić i Damir Mohorić, koji smatraju da je odluka skupštine i predsjednika riječke HVIDR-e Tomislava Tomečića o ukinuću Udruge neodgovorna, te da nije zakonito donesena.

Ističu kako je riječku HVIDR-u potrebno očuvati jer invalidi nakon njezina gašenja više ne bi imali mjesto za druženje, na kojem se mogu posavjetovati i potražiti pomoć.

Također kažu da je skupštinu HVIDR-e u veljači ove godine sazvao predsjednik Tomečić, kojega je, kako tvrde, Sud časti iz Udruge isključio u studenome prošle godine.

Tomečić je nedavno izjavio da će riječka HVIDR-a prekinuti rad jer članstvo nije zainteresirano za rad u njezinim tijelima. Rekao je da je skupština odlučila ukinuti Udrugu potkraj veljače, ali nije odredila kako će to učiniti. Tomečić je najavio da će se sljedeća skupština riječke HVIDR-e održati do lipnja ove godine, te da će se, ako većina podupre odluku o ukinuću, odrediti "likvidator, način i rokovi postupka gašenja" te udruge.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara