Rijeka: Ponovno odgođena rasprava u suđenju Josipu Guciću

RASPRAVA u suđenju Josipu Guciću, bivšim direktorima "Brodokomerca" i bivšem direktoru tvrtke "Eurona", sazvano za danas na Županijskom sudu u Rijeci, ponovno je odgođeno zbog zdravstvenih tegoba prvooptuženoga Josipa Gucića.

On se nalazi u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu jer je pritvoren zbog slučaja podmićivanja sudskih vještaka, što nema izravne veze sa sudskim postupkom koji je trebao biti nastavljen danas u Rijeci.

Ovaj postupak na riječkom Županijskom sudu vodi sudsko vijeće kojemu je na čelu sutkinja Ika Šarić, a koja je odredila da se novo ročište u ovom postupku sazove u travnju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gucić, bivši direktori riječkog "Brodokomerca" - Franko Bajlo, Bojana Glavaš i Goran Čulić, te bivši direktor "Eurone" Nenad Bukvić optuženi su za financijske malverzacije u visini od oko 50 milijuna eura. Po optužnici, optuženi su "Brodokomercu" počinili štetu od oko 329 milijuna kuna u korist drugih tvrtaka iz grupacije "Gucić". Josip Gucić tada se nalazio na mjestu predsjednika Nadzornog odbora "Brodokomerca".

Ovaj postupak traje dulje od dvije i pol godine, a svi se optuženi brane sa slobode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara