Rijeka: Predstojnica županijskog ureda tvrdi da je poslala zapisnik o utemeljenju općinskog vijeća Fužina

PREDSTOJNICA Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije Branka Ivandić kazala je danas da "ima sve dokaze i dopise koji potvrđuju da je zapisnik sa sjednice na kojoj je utemeljeno Općinsko vijeće Fužina dostavila Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave u početku ožujka" te da je "iznenađena današnjim priopćenjem toga ministarstva".

Ivandić je u izjavi za Hinu rekla da je zapisnik u Ministarstvo poslala 7. ožujka te da je dostavnica o primitku u Ministartvu potpisana 10. ožujka. Nakon toga iz Ministarstva nisu provjeravani niti traženi drugi podatci, kazala je, dodavši da je danas Ministarstvu ponovno dostavila iste dokumente.

Ističe da je osobno sazvala utemeljiteljsku sjednicu na kojoj je 17. veljače za fužinskog općinskog načelnika izabran Josip Radošević. "Upitno je kako je Vlada povjerenika u Općini Fužine imenovala unazad, jer bi to značilo da od veljače u toj općini nema ni Vladina povjerenika ni Općinskoga vijeća ni načelnika", kazala je Ivandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vlada je za 13. srpnja raspisala ponovljene izbore za fužinsko Općinsko vijeće jer se ono nije utemeljilo u roku od 90 dana nakon objave službenih rezultata izbora održanih 5. siječnja.

No danas je Ministarstvo pravosuđa, uprave i lokalne samouprave priopćilo da će Vladi hitno predložiti da se odluka o raspisivanju ponovljenih izbora poništi jer je Općinsko vijeće ipak utemeljeno. U priopćenju se navodi da je predstojnica Ureda državne uprave Primorsko-goranske županije 12. veljače i 14. ožujka Ministarstvo izvijestila da Općinsko vijeće nije utemeljeno.

Naknadnom provjerom, dodaje Ministarstvo, utvrđeno je da je od predstojnice Ureda umjesto zapisnika sa sjednice 17. veljače, na kojoj je utemeljeno Općinsko vijeće, zaprimljen zapisnik sa sjednice od 3. veljače na kojoj to nije učinjeno te da je predstojnica Ureda materijale o utemeljenju Općinskog vijeća dostavila tek danas.

Ministarstvo navodi da je nakon objave odluke o raspisivanju ponovnih izbora, danas zapisnik sa sjednice od 17. veljače iz kojeg se vidi da je Općinsko vijeće utemeljeno, telefaksom dostavio općinski načelnik Josip Radošević.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara