Rijeka: Program 11. međunarodnog festivala malih scena

Organizatori 11. Međunarodnog festivala malih scena, koji će se održati od 3. do 10. svibnja u Rijeci, predstavili su danas konačan program festivala na kojemu će biti prikazano devet predstava iz šest zemalja.

Hrvatsku će predstavljati Zagrebačko kazalište mladih s predstavom "Naš grad", u režiji Renea Medvešeka, Teatar Exit i NUS Barutana s "To samo Bog zna", u režiji Saše Anočića, i riječki HKD Teatar s predstavom "Iza zatvorenih vrata" u režiji Renea Maurina.

Slovenske predstave u sklopu festivala bit će "Debeli muškarci u suknjicama" Slovenskog narodnog gledališča u režiji Sama M. Streleca i "Baltimorski valcer" u režiji Tomija Janežiča, Mestnog gledališča Ptuj.

S po jednom predstavom bit će zastupljena Bugarska i to s "Gledaloto ili vječna balkanska krčma" Novog dramskog teatra "Suza i smijeh", u režiji Boika Bogdanova, Rusija s "Marat i markiz de Sade" Teatra na Taganki u režiji Jurija Ljubimova, Mađarska s "Bolnica Bakony" teatra "Pinter Bela Tarsulata", u režiji Bele Pintera, te Srbija i Crna Gora s "Amerika, drugi dio", u režiji Dejana Mijača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročelnica Odjela gradske uprave za kulturu u Rijeci Ivanka Persić izrazila je nezadovoljstvo, kako kaže, "sporim reagiranjem Ministarstva kulture na zahtjeve lokalne samouprave" rekavši da organizatori festivala još ne znaju hoće li to ministarstvo sudjelovati u financiranju festivala s 250.000 kuna. Navela je da je cijena festivala oko 650.000 kuna, a da su Rijeka i Primorsko-goranska županija odvojile 485.000 kuna. Zbog nedovoljnog vrednovanja toga festivala u Ministarstvu kulture, Rijeka mora uložiti dodatne napore kako bi se to ispravilo, istaknula je Persić.

Organizatori festivala su HKD Teatar i Grad Rijeka, Odjel za kulturu. Ovogodišnji izbornik festivala je Hrvoje Ivanković.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara