Rijeka: Sanader na 15. obljetnici osnutka HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica u Rijeci u nazočnosti predsjednika stranke Ive Sanadera proslavila je večeras 15. obljetnicu osnutka.

U svom govoru Sanader je istaknuo da hrvatski nacionalni interes nije samo ulazak u Europsku uniju i NATO nego i postizanje dobra života i blagostanja hrvatskih obitelji.

Sanader je rekao da je politika HDZ-a jačanje međunarodnog položaja Hrvatske, ali i jačanje i rast standarda hrvatskih građana.

Ustvrdivši da Hrvatska zaslužuje da pregovori s EU-om počnu 17. ožujka, ocijenio je da bi bilo dobro postići zajedništvo svih parlamentarnih stranaka u bitnim točkama pristupa EU, kako bi Hrvatska ojačala svoj položaj.

Izrazio je uvjerenje da je HDZ sa svojim kadrovima u suradnji s drugim političkim strankama sposobni voditi Primorsko-goransku županiju nakon sljedećih lokalnih i područnih izbora. Iskazao je nezadovoljstvo načinom na koji sadašnja vlast vodi Primorsko-goransku županiju i grad Rijeku. Ocijenio je da je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel vjerojatno sretan što je Kolinda Grabar-Kitarović na dužnosti u Zagrebu jer bi mu bila ozbiljna suparnica. Dodao je da će HDZ pronaći još takvih kadrova u toj županiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da se Vlada brine za ravnomjeran razvoj svih županija te kako želi da Primorsko-goranska županija napreduje a da Rijeka bude jedan od vodećih sredozemnih gradova, odbacivši tvrdnje ovdašnjih političara na vlasti kako središnja vlast zanemaruje ovaj kraj.

Ponovivši da HDZ neće koalirati sa SDP-om ni u PGŽ-u ni u gradu Rijeci, najavio je da će HDZ nakon izbora odlučivati s kime će koalirati, ali da to ne mogu biti stranke koje su mu najžešći suparnici i koje HDZ najjače kritizira. Sanader je izrazio uvjerenje da će HDZ pobijediti i na idućim parlamentarnim izborima.

Na skupu su govorili članica Predsjedništva HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović, saborski zastupnik Luka Bebić, koji je pozvao na zajedništvo svih stranaka tijekom pregovora navevši da će uspjeh potom dijeliti svi koji su u tom postupku sudjelovali, te Vladimir Vranković.

(hina) xdsil yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara