Rijeka: Saslušanje osumnjičenog za ubojstvo pripadnika ZNG-a 1991.

RADOVAN ANĐIĆ (30) iz Bjeljine (BiH), koji je priveden u zatvor u Rijeci zbog sumnje da je 1991. u Malom Lošinju ubio dvojicu pripadnika Zbora narodne garde, saslušan je danas pred istražnim sucem Županijskog suda u Rijeci Duškom Tišmom.

Anđić je uhićen na graničnom prijelazu u Županji na temelju tjeralice koja je na snazi od 1991. godine, a u nedjelju navečer priveden je u riječki zatvor, izvjestila je glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš.

Anđića se sumjiči da je s još dvjema osobama, kao pripadnik JNA, 16. listopada 1991. iz zasjede rafalima iz automatske puške ubio dvojicu pripadnika tadašnjeg ZNG-a u Malom Lošinju - Mladena Bujačića i Rifata Mustića. Do sada je Anđić bio nedostupan, kao i ostala dvojica osumnjičenih, Vlado Grbin i Petar Petrović.

Po riječima Anđićeva branitelja odvjetnika Mileka Škrleca, pred istražnim sucem Anđić je govorio o tadašnjem rasulu u JNA navevši kako je u JNA stigao kao maloljetnik. Anđić je kazao da je bio na mjestu ubojstva dvojice pripadnika ZNG-a, ali na udaljenosti, da nije pucao niti da mu je tko naredio da puca. Rekao je da kroz Hrvatsku prolazi pet godina, budući da radi u Austriji, da do sada nije imao nikavih problema u prolasku te da nije znao da se protiv njega vodi postupak.

Anđiću je još 1991. godine, zajedno s raspisivanjem tjeralice, određeno zadržavanje u pritvoru te će u riječkom zatvoru ostati do daljnjega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara