RIJEKA: VLADA PODUPIRE STRATEŠKE PROJEKTE RIJEKE I PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE

Vlada premijera Ive Sanadera dala je danas punu potporu strateškim razvojnim projektima Rijeke i Primorskogoranske županije. L

Županija i Rijeka dobile su pozitivan "avis" od Vlade za svoje projekte, slikovito se izrazio primorsko-goranski župan Zlatko Komadina.

Premijer Sanader je novinare izvijestio da će u lipnju, nekoliko dana prije planiranog roka Zagreb i Rijeka prvi put biti povezani autocestom, odnosno poluautocestom.

Vlada je, izvijestio je Sanader, dala punu potporu modernizaciji riječke Luke, Sveučilišnom kampusu na Trsatu i Sveučilišnoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječki gradonačelnik Veljko Obersnel, izrazio je nadu da će Vlada promijeniti zakon o lokalnoj (regionalnoj) samoupravi.

Bez većih ovlaštenja toj upravi, koji će biti popraćeni odgovarajućom poreznom politikom, teško se može ostvariti naš zajednički cilj da u što kraćem roku postanemo članica Europske unije, rekao je Obersnel.

Sanader, koji s članovima Vlade danas boravi u Rijeci, razgovarao je danas s predstavnicima Grada i Primorsko-goranske županije, te bio nazočan sjednici Povjerenstva za građenje javnih cesta.

(Hina) xum yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara