Rimac: HDZ na vlasti može ostati jedino s MOST-om, a Karamarko im svojim izjavama jako šteti

Rimac: HDZ na vlasti može ostati jedino s MOST-om, a Karamarko im svojim izjavama jako šteti

Screenshot: RTL Direkt

ANALITIČAR Ivan Rimac u emisiji RTL Direkt analizirao je trenutnu političku situaciju u Hrvatskoj, rekavši kako su nagli preokreti stalno mogući.

"Nagli preokreti su stalno mogući. Moguće je da sutra HDZ digne ruke za ostanak Oreškovića, tako iznenadi Most i zadrži se na vlasti. Ali, ako sutra padne Oreškovićeva Vlada, neće biti ničega izvjesnijeg nego što su novi izbori", kaže Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirao je današnju pressicu Tomislava Karamarka - tvrdi da je šef HDZ-a svojim današnjim govorom pokazao da ne samo da je dobio velik uteg, već i da ne vlada političkim procesima te da vrlo teško može upravljati velikom strankom.

"U ovom trenutku Karamarko jako šteti HDZ-u. Praktički HDZ može ostati na vlasti jedino s Mostom, a ovakvim napadima na Most evidentno je da će rušenje Vlade izazvati nove izbore na kojima, sudeći po anketama, neće baš najbolje proći", mišljenja je Rimac, koji smatra kako je suradnja HDZ-a i MOST-a teško ostvariva.

"Petrov je čak bio spreman ponuditi ruku pomirenja HDZ-u, ne Karamarku. No, situacija u HDZ-u je očito takva da se neće osloboditi Karamarka još neko vrijeme, tako da se takva suradnja očito neće uspostaviti", zaključio je Rimac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara