Rimac: U Kninu će na vlasti biti koalicija HDZ-a, HSP-a HB-a i HSLS-a

Nositeljica lista Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Kninu, Josipa Rimac, izjavila je, kako večeras prenosi HTV, da je nakon lokalnih izbora "postignut dogovor koji je bio i prije izbora, kada je planirana koalicija Hrvatskoga bloka, HSPa, HDZa i HSLSa".

Rekavši kako ta koalicija "ide dalje", Rimac je dodala da će "poslije izbora Kninom vladati Hrvatski blok, HSP, HDZ i HSLS".

Napomenula da spomenuta koalicija "nije ponudila nikakvu suradnju u smislu koalicije Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranki (SDSS)", istaknuvši da će "koalicija koju je predstavila, poštivati sve što srpskoj nacionalnoj manjini pripada po Ustavnome zakonu" te da će " i provoditi taj zakon", izvijestio je HTV.

U sinoćnjoj izjavi za HTV potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je, uz ostalo, kako "nije vrijeme za prerane izjave a još manje za izjave koje bi išle u pravcu toga da govore o jednoetničkoj vlasti u Kninu".

Na nedjeljnim lokalnim izborima u Kninu, od ukupno 17 vijećničkih mjesta u kninskome Gradskom vijeću, SDSS je osvojio osam, HDZ je osvojio šest mjesta, Hrvatski blok (HB) dva, a Hrvatska stranka prava (HSP) jedno vijećničko mjesto.

(Hina) xipet ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara