Rimac u Sloveniji otvara novi centar, dobio potporu od 3,4 milijuna eura

Rimac u Sloveniji otvara novi centar, dobio potporu od 3,4 milijuna eura
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

MATE RIMAC širi poslovanje Rimac Automobila u Sloveniju. U Novom Mestu će otvoriti testni centar kodnog imena Hyper E-Car Lab. Sve se odvija u suradnji sa slovenskom tvrtkom Lastinski inženjering bivšeg slovenskog ministra Same Omerzela, javlja Poslovni dnevnik.

"Lastinski inženjering nam je ponudio da u suradnji proširimo kapacitete testiranja s pogonom u Sloveniji, što s obzirom na suradnju koju imamo, ima smisla ne samo za nas, nego omogućuje i mnogim drugim proizvođačima da svoje pogonske sustave testiraju u laboratoriju u Sloveniji", kaže Rimac. Dodaje kako industrija ide sve više prema električnim pogonima i smatra da je ovo odlična prilika da se ovakve vrlo tražene kompetencije i kapaciteti izgrade u Sloveniji.

Hyper E-Car Lab služit će Rimcu za testiranje baterijskih i pogonskih sustava za vlastite automobile, ali će takve usluge nuditi i drugim proizvođačima automobila.

Mediji navode da su bivši ministar Samo Omerzel i Rimac za ovaj projekt dobili potporu tamošnjeg Ministarstva gospodarstva u iznosu od 3,4 milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara