Rječki SDP-ovci tvrde da iza predsjednika Hrvatske obrtničke komore stoji HDZ

SABORSKI zastupnik SDP-a Dragutin Vrus izjavio je danas u Rijeci da iza predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) Stjepana Šafrana u sukobu s nekoliko županijskih obrtničkih komora stoji HDZ.

Vrus je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da se HDZ nada pobijediti na predstojećim izborima te da je Šafranu navodno ponuđen ulazak u Sabor na listi te stranke. Rekao je da ako se Šafranu ne mogu dokazati nepravilnosti u radu, da u tom slučaju treba osnovati autonomnu obrtničku komoru na razini Primorsko-goranske županije.

Saborski zastupnik SDP-a Vladimir Šepčić rekao je da sukobi čelništva HOK-a i županijskih komora nisu u interesu članstva te da bi trebalo oformiti zajedničku komisiju za kontrolu materijalnog i financijskog poslovanja komora. Na taj bi se način, rekao je, uklonile sve sumnje, a oni koji se pokažu odgovornima trebali bi snositi posljedice. Izrazio je sumnju u tvrdnje o financijskim nepravilnostima unutar županijskih komora, rekavši da se time vjerojatno te komore želi disciplinirati te centralizirati HOK po uzoru na Hrvatsku gospodarsku komoru.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran razriješio je dužnosti čelnike Županijske obrtničke komore (ŽOK) za Primorsko-goransku županiju uz obrazloženje kako su odgovorni za financijske malverzacije. Tomu se suprotstavila Skupština ŽOK-a te su uslijedile međusobne optužbe o nepravilnostima u poslovanju. Čelništvo ŽOK-a nije dopustilo komisiji koju je poslao Šafran da obavi kontrolu rada ŽOK-a, već je naručilo nezavisnu reviziju. Slični sukobi i međusobne optužbe zabilježeni su između HOK-a i još nekoliko županijskih komora.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara