Roditelji seksualno zlostavljali curicu, detalji iz ispovijesti su strašni

Roditelji seksualno zlostavljali curicu, detalji iz ispovijesti su strašni
Ilustracija: Provjereno/Nova TV

PROŠLI tjedan je u emisiji "Provjereno" objavljen prilog o stravičnom seksualnom zlostavljanju petogodišnje djevojčice.

Tek nakon objave priloga policija je tražila oca djevojčice, dok su institucije počele istraživati što se zapravo događa u toj kući strave.

Brat dobio 7 godina zatvora jer ju je i on navodno seksualno zlostavljao

"Dok se mama i tata seksaju, ja se seksam s bratom", rečenica je koju je djevojčica izgovorila i zbog koje je njezin brat dobio sedam godina zatvora. Rodbina i sumještani uvjereni su da nije kriv.

"To je tatin pi*o. I on mi je turo u koku. U ponedjeljak nisam bila kod tete. Tata me zvao u V.... sobu da gledam crtiće i to se desilo. Došla je mama i vidjela je kroz deku. Opa, mi se uplašili, skočili i pili kavu. Samo dva puta se desilo, zato što je mama vidjela", ispričala je djevojčica. 

Roditelji su pred njom spolno općili, a jednim crtežom razotkrila je i vlastitog oca. Najviše detalja otkrila je multidisciplinarnom timu jedne zagrebačke poliklinike mjesec dana nakon otkrića zlostavljanja. Sve je opisivala slikovito, koristeći riječi koje ne koriste mala djeca.

Za oca je posebno naglasila "kako joj je tata rekao da to nikome ne govori jer je to tajna. Tata joj je rekao da tajnu ne govori teti koja ima majicu s riflama".

"Ona zna fantazirati"

Sve to potvrdila je i majka djevojčice. 

"Ja sam rekla da on nije kriv ništa, ja sam to rekla i milijun puta ću reći da nije ništa. Možda su to samo njezine fantazije, ona zna fantazirati", rekla je majka, koja tvrdi kako je oca prijavljivala policiji.

Otac je u telefonskom razgovoru za "Provjereno" priznao da su spolno općili pred djevojčicom, ali da je ona spavala i da ništa nije vidjela. Odbacio je optužbe da je seksualno zlostavljao kćer te dodao da nikada o takvim temama nije razgovarao s njom.

Vještaci potvrdili da dijete gleda roditelje kako se seksaju. Dvoje djece već im je oduzeto

Na sudu su sve to potvrdili i vještaci.

"Obradu sam izvršila 11. veljače 2019. nakon razgovora s djetetom, kojom prilikom sam utvrdila da dijete svjedoči roditeljskim seksualnim kontaktima i nasilnim sukobima", stoji u izjavi sudske psihijatrice.

Također, majka djevojčice na sudu je priznala da njezina kći spava s njima u krevetu u kojem oni svakodnevno po nekoliko puta imaju spolne odnose.

Ispada kao da roditelji nisu ništa loše napravili, a prije toga im je dvoje djece već oduzeto.

Stravični detalji

"Požuri, idi gore, sada će se tata seksati s menom, a ja radim s ...., puno puta, ja ..... on meni, mama i tata gore, mi dole. Njegova pi*a ide iza moje gu*e, mama mi je posudila grudnjak, pi*a se mrda, to je umirujuće i opuštajuće... P***a izgleda kao stup. Pi*u mi stavi u gu*u, svaki dan dira gu*u i p***u, što je isto što i p**a. Pi*o je dugački, ravni, stavi ga naprijed među noge."

Iz Centra za socijalnu skrb tvrde da su roditelji boravili izvan područja njihove nadležnosti i da u slučaju zlostavljanja petogodišnjakinje nisu postupali samo zato što nisu znali da su roditelji ponovno zajedno, kao ni da se najmlađe od četvero djece rodilo.

"O obnavljanju njihove zajednice i rođenju još jednog djeteta nismo imali informacija do rujna 2016. godine, a od tada smo poduzimali mjere obiteljskopravne i materijalnopravne zaštite sukladno Obiteljskom zakonu, Zakonu o socijalnoj skrbi i Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji", stoji u odgovoru Centra za "Provjereno".

Dakle, u Centru priznaju da su provodili nadzor, ali on očito nije bio dovoljno dobar. Unatoč tome, promaklo im je da je dijete od 2017. do 2019. zlostavljano, a za sve se slučajno doznalo kada je dijete to samo reklo u Centru pred djelatnicima, gdje je majka došla po pomoć nakon što ju je suprug po tko zna koji put pretukao.

Dvoje djece roditeljima je već oduzeto zbog zlostavljanja, što nam je i majka sama priznala.

"Ona mi je to sama rekla - da je njen ćaća nju seksualno zlostavljao. Ja sam snimala na mobitel što je govorila, a on je uzeo mobitel i bacio ga. Ja sam to dala u zaborav zato što sam dobivala batine. Zato sam se bojala i šutjela", tvrdi majka.

I još stravičnih detalja

"Uh, dobro, ugodno, divan osjećaj, uživam. Ja otvaram gu*u, on turne pi*u i onda se on mrda, osjetim gu*u kako mi se mrda, a on se trese i boji kao da mu je zima. Pi*o kad bude vani, kao da cijev pušta vodu, pukne mu cijev i onda curi krv, crvena", ispričala je djevojčica.

Psihijatrica Vanja Saftić smatra da ovakve obitelji moraju biti pod povećalom.

"U svakom slučaju, ako govorimo o obiteljima koje su prethodno bile disfunkcionalne ili ikada bile disfunkcionalne, to nam je već crvena zastava da su to obitelji koje moraju jedno određeno duže vrijeme, osobito ako dolazi novi član obitelji, biti pod pojačanim praćenjem određenih službi koje se time bave", kaže Saftić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara