Rođaci Denisa Latina žrtve "nabrijavanja" hrvatsko-slovenskih odnosa

UREDNIK emisije Latinica HRT-a Denis Latin, potvrdio nam je napise iz splitske Slobodne Dalmacije koja je sinoć javila da je u noći sa utorka na srijedu dvojicu Latinovih rođaka u Pučišćima na otoku Braču napala skupina od desetak domaćih maloljetnika.

Denis Latin kaže da se motiv napada najvjerojatnije krio u činjenici da su njegove rođake, sinove njegove sestrične Nives Gabrič, maloljetnici na Braču napali zbog toga što su iz Slovenije. Također, napad se dogodio dvadesetak sati uoči nogometnog susreta između Domžala i Dinama, pa se možda i tu krije povod za napad.

Pri tom Latin ističe da je zapravo apsurdno da su 17-godišnji blizanci Gabrič napadnuti jer su Slovenci, iako im je majka rođena u Hrvatskoj odnosno u Pučišćima.

Djeci zlostavljačima treba pomoći

Splitski list piše da su braća Gabrič napadnuti oko jedan sat u noći prilikom povrataka iz diskokluba. S njima je bila još jedna rođakinja i 16-godišnja prijateljica. Na putu kući okružila ih je skupina maloljetnika od kojih su četvorica bili najglasniji. Jednog su blizanca gurnuli u kaktus, a drugom su prijetili kamenom.

Nives Gabrič je rekla da o slučaju nije izvijestila hrvatsku policiju jer nije htjela raditi dramu niti raspirivati mržnju između Hrvata i Slovenaca. Također je rekla da njeni sinovi nisu teško ozlijeđeni, ali imaju nekoliko ogrebotina i već dva dana vade iglice od kaktusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da najveći problem imaju roditelji djece koja su napala njene sinove, jer oni sa svojom djecom moraju raditi i objasniti im da se nikoga ne smije mrziti.

Suodgovorni političari

Denis Latin kaže pak da se također može zaključiti da napad na njegove rođake ima veze s raspirivanjem netrpeljivosti među Hrvatima i Slovencima koju posljednjih godina oko nekolicine otvorenih političkih pitanja raspiruju političari na obje strane.

Zbog toga bi, zaključuje Latin, političari morali voditi računa o toma što govore i kako se ponašaju u pogledu hrvatsko-slovenskih odnosa.

I.K.
Foto: HRfoto -
sanjolina/Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara