Rogozničani počinju štrajk glađu

UDRUGA za razvoj Rogoznice, čiji se članovi nazivaju bespravnim graditeljima, za danas je najavila štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva branitelja u Zagrebu. Osim bespravnih graditelja, udruga okuplja i hrvatske branitelje.

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nije, naime, prihvatilo Izmjene prostornoga plana Šibensko-kninske županije, kojima se trebala legalizirati većina od dvije tisuće nelegalnih objekata na rogozničkom području, što je ponukalo članove spomenute udruge na štrajk.

Kako stoji u priopćenju izdanom iz Ureda glasnogovornice Ministarstva, ono od županijskog Zavoda za urbanizam traži da uz konačan prijedlog prostornog plana dostavi izračun izgrađenog i neizgrađenog građevnog područja rogozničke općine u skladu sa zakonom.

To znači da se nacrt prijedloga prostornog plana mora uskladiti s Izmjenama i dopunama prostornog plana Šibensko-kninske županije, a tek nakon toga moguće je izdati traženu suglasnost.

Ta je odluka izazvala nezadovoljstvo u Udruzi za razvoj Rogoznice, koji će štrajk započeti u podne u Zagrebu pred zgradom Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara