Todorićev privatni guverner Rohatinski još je u Agrokoru, ali neće još dugo

Todorićev privatni guverner Rohatinski još je u Agrokoru, ali neće još dugo

Foto: Index/FaH

ZAJEDNO s Todorićem iz Agrokora odlaze njegovi ključni ljudi nakon što je kompaniju preuzeo vladin povjerenik Ante Ramljak. Među njima je i njegov savjetnik Željko Rohatinski.

"S g. Rohatinskim je sporazumno raskinut Ugovor o radu i uskoro mu ističe otkazni rok,“ odgovorila je glasnogovornica Agrokora Anja Linić na Indexov upit.

Bivši guverner HNB-a dugo je vremena bio obožavan u medijima, birali su ga među najpopularnije političare, najbolje komunikatore i bankare, slavilo ga se kao borca protiv opasnog kreditiranja, iako nije spriječio problem švicaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kada mu je Zoran Milanović priopćio da ne računa na novi, treći mandat, vratio se u Agrokor kao Todorićev savjetnik 2012. godine. Reputacija mu je tada bila narušena otkrićem da je Todorić kupio gubitašku tvrtku njegove supruge, u čijem je vlasništvu bila njihova obiteljska kuća.

Todorićev privatni guverner


To mu je bila već druga funkcija u Agrokoru. Prvi put je tamo bio zaposlen u travnju 2000. godine kao direktor za makroekonomske analize, no samo tri mjeseca kasnije Račanova vlada ga je izabrala za guvernera. Paralelno je uz to čak dvije godine bio u Nadzornom odboru Agrokora, iako je vjerojatno bio svjetski kuriozitet da je jedna privatna korporacija imala guvernera na takvoj poziciji.

Kada se vraćao u Agrokor, hvalio se da je imao i ponudu Goldman Sachasa koju je odbio zbog Todorića. "Od početka je postojao jedan džentlmenski dogovor između gospodina Todorića i mene da se mogu vratiti u kompaniju ukoliko to želim", govorio je Rohatinski, priznajući da je zapravo na privremenom radu u središnjoj banci.

Nije poznato je li ga savjetovao o zaduživanju ni koliko je njegove savjete vlasnik Agrokora prihvaćao, no i on je kao privatni Todorićev guverner gradio koncern koji je danas u stečaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara