Rojs: Mesić i Manolić pokušali su likvidirati Tuđmana

Rojs: Mesić i Manolić pokušali su likvidirati Tuđmana
NEZAVISNI predsjednički kandidat Ljubo Ćesić Rojs izjavio je danas da se, postane li predsjednik, "Hrvatskom više neće vladati iz Pešte, Beča, Beograda i Bruxellesa, nego iz Zagreba".

Ćesić je, pred početak njegova završnog izbornog skupa u Zagrebu, kazao kako je više nego zadovoljan tijekom kampanje.

"Prešli smo više od 7000 kilometara kroz čitavu Hrvatsku i ljudi su nas dobro primili", rekao je Ćesić, koji, kako kaže, "ne vozi ljude autobusima iz grada u grad i ne plaća im za to po sto eura na dan, kao Jadranka Kosor".

Ćesić očekuje pobjedu u prvom izbornom krugu, a biračima je poručio da ne glasaju za njega "ako misle da je Tuđman bio zločinac i da je Hrvatska stvorena na zločinu".

"Oni koji to misle neka svoj glas daju drugim kandidatima, koji se nisu puno oznojili za stvaranje države", poručio je.

Ćesić je još jednom ustvrdio da je on, a ne Jadranka Kosor, pravi kandidat HDZ-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako glas date sestri Jaci, to je kao da ste ga dali Stanimiroviću i Pupovcu, jer su oni u koaliciji", kazao je Ćesić, ističući da su mu "tri slova - HDZ, svetinja".

"Nisu oni stvarali HDZ i nemaju HDZ-ove, nego briselske iskaznice", poručio je Ćesić HDZ-ovcima, dodajući kako "ovo nije HDZ, nego europska, briselska, masonska stranka".

Ustvrdio je i da je Jadranka Kosor za kampanju potrošila znatno više novca od prikazanog, te da je, po njegovu izračunu, samo na jumbo-plakate potrošila oko 30 milijuna kuna. "Bacati toliki novac u ovakvoj situaciji je zločin", smatra Ćesić.

Sadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića optužio je da je 1994. htio izvršiti državni udar.

"Mesić laže da se s predsjednikom Tuđmanom razišao zbog politike prema Bosni", ustvrdio je Ćesić, pojašnjavajući da je u takvo što nemoguće vjerovati, s obzirom da je iz HDZ-a Mesić izišao šest mjeseci nakon potpisivanja Washingtonskog sporazuma, koji je okončao hrvatsko-bošnjački sukob u BiH.

"Mesić i Josip Manolić nisu uspjeli izvršiti puč, pa su, uz pomoć starih obavještajnih službi, pokušali likvidirati predsjednika Tuđmana, zbog čega su Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak bili ozračeni", ustvrdio je Ćesić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara