Romac podnio ostavku, Kukić ponovno glavni urednik "Novog lista"

DENIS ROMAC podnio je danas ostavku na dužnost glavnog urednika "Novog lista", a obveze glavnog urednika ponovno je preuzeo Goran Kukić, doznaje se danas iz "Novog lista".

Romac je podnio ostavku zbog, kako je naveo, nemogućnosti provedbe svog programa, a s njegovom ostavkom složila se Uprava "Novog lista" d.d., navodi se u priopćenju koje je danas prispjelo iz "Novog lista".

Goran Kukić do sada je obavljao poslove zamjenika glavnog urednika "Novog lista", a danas je treći put imenovan glavnim urednikom. Rođen je 1953., diplomirao je na riječkom Ekonomskom fakultetu i stekao zvanje ekonomista, a u "Novom listu" profesionalno radi od ožujka 1975., gdje je prošao sve faze novinarskog rada, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim promjene na čelu redakcije "Novog lista" u toj su novinsko-izdavačkoj kući nedavno donesene odluke o promjenama u Upravi dioničkog društva, preustroju poslovanja te zamjeni investicijskog strateškim partnerom.

Nadzorni odbor "Novog lista" d.d. imenovao je prošli tjedan za direktora te kuće Zorana Borčića koji će dužnost preuzeti 1. svibnja. Na istoj sjednici NO-a prihvaćena je i odluka o početku preustroja poslovanja Novog lista te sporazumni prekid mandata dosadašnjeg direktora Zdenka Mancea koji bi u srpnju na Skupštini dioničara Novog lista trebao postati predsjednikom NO-a. Mance će i nadalje obavljati poslove predsjednika Uprave "Riječkog lista" d.o.o. - većinskog vlasnika "Novog lista" d.d.

Dioničari "Novog lista" d.d. prihvatili su na skupštini u ožujku predloženu zamjenu investicijskog strateškim partnerom iz novinsko-nakladiničke djelatnosti. Američki investicijski fond Media development load fond (MDLF) koji ima oko 30 posto dionica prodao bi svoj vlasnički udjel novom strateškom partneru "Novog lista" d.d., a, kako se doznaje iz te kuće, odabir strateškog partnera je u tijeku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara