Rončević: Ništa još nije odlučeno o mogućem odlasku HV-a u irak

MINISTAR obrane Berislav Rončević danas je tijekom obilježavanja pete obljetnice Zapovjedništva za obuku i izobrazbu Hrvatske kopnene vojske komentirao medijske napise o odlasku postrojbe Hrvatske vojske u mirovnu misiju u Irak, istaknuvši da "još ništa nije odlučeno".

Rončević je na novinarski upit o mogućem odlasku pripadnika HV-a u Irak te o mogućem povećanju hrvatskog kontingenta u Afganistanu, rekao da će, ako se donese politička odluka o odlasku, Oružane snage biti spremne udovoljiti i toj zadaći.

Za jučerašnji posjet američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda Zagrebu, ministar Rončević je rekao da SAD shvaćaju naš položaj i da nisu nastupili ultimativno. Američka strana ostavila nam je mogućnost da sami nađemo za nas najbolji oblik i Vlada će to razmotriti, rekao je.

U slučaju povećanja hrvatskog kontingenta u Afganistanu u misiji ISAF, Hrvatska vojska može i tome udovoljiti, rekao je ministar i istaknuo da pripadnici Vojne policije u toj misiji prezentiraju visoku razinu profesionalnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poruka je i samih pripadnika OSRH da možemo udovoljiti i tim zadaćama i spremni smo, ako i tu dođe do političke odluke prilagoditi svoje programe, dodao je.

Najavio je da će MORH napraviti iskorak u informiranju javnosti, jer prema njegovom mišljenju MORH je bio prilično pasivan i sve se svodilo na davanje priopćenja kada se u medijima pojavila neka informacija o MORH-u.

"Želimo biti otvoreniji prema medijima, koliko to možemo", rekao je.

Za novi vojni proračun rekao je da neće biti najmanji do sada i da postoji nekoliko varijanti, a konačno usklađivanje bit će na razini Vlade.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara