RONČEVIĆ SE SASTAO S KOLEGEMA IZ MAKEDONIJE, MAĐARSKE I ALBANIJE

Hrvatski ministar obrane Berislav Rončević, koji predvodi izaslanstvo MORHa na 40. Munchenskoj konferenciji o sigurnosnoj politici, sastao se u subotu, na marginama skupa, sa svojim makedonskim kolegom Vladom Bučkovskim, nakon čega je slijedio sastanak ministara obrane zemalja članica Jadranske povelje, priopćilo je hrvatsko ministarstvo obrane.

Osim Makedonije i Hrvatske, članica Jadranske povelje je i Albanija koju je predstavljao ministar obrane Pandelli Majko.

Na sastancima je dogovoreno intenziviranje suradnje raznih ekspertnih skupina, a predviđeni su i češći sastanci ministara obrane triju zemalja, dodaje se u priopćenju. Za koordinaciju ove suradnje zadužen je makedonski ministar obrane Vlado Bučkovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U priopćenju se dodaje da se Rončević sastao i s mađarskim ministrom obrane Juhascom Ferencom i tim je razgovorom otvorena mogućnost konkretnije suradnje, dok je mađarski ministar pozvao svoga hrvatskog kolegu u službeni posjet mađarskom ministarstvu obrane.

Nakon službenog dijela konferencije, u subotu poslije podne Rončević bi se mogao sastati i sa slovenskim ministrom obrane.

(Hina) xpp/xbis yrt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara