Rošin: Kosor vraća stranku u mračna vremena kada se zbog verbalnog delikta gubila glava

Foto: Jadran Babić / Cropix

SADA VEĆ bivši splitski član HDZ-a Jerko Rošin izjavio je da se obračun s njim pripremao u stranačkoj središnjici, a inicirala ga je predsjednika stranke Jadranka Kosor kako bi učvrstila svoju poziciju uoči unutarstranačkih izbora.

"Tragedija je što takav postupak vraća stranku u neka davna mračna vremena kad si zbog verbalnog delikta mogao ostati i bez glave", kazao je Rošin i upitao se zar HDZ-u, nakon svega, još i to treba, piše Vjesnik. Rošin smatra kako se HDZ nakon izbora mora suočiti sa istinom, s "realnosti kao posljednicom lošeg ponašanja stranačkog vodstva".

Josipović gospodin i intelektualac, a Milanović bolji nego prije

"U svom istupu nisam bio brutalan poput Jadranke Kosor koja se izrugivala svojim kolegama. Ali, neka im bude", kazao je Rošin koji je otkrio da je prije njegova izbacivanja iz HDZ-a članovima Županijskog odbora podijeljen njegov intervju iz Nacionala u kojem je i kritički i afirmativno govorio o sadašnjem državnom vrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je intervju rekao da je Josipović gospodin i intelektualac, ali da je skeptičan oko njegove politike prema Srbiji. Za premijera Zorana Milanovića je kazao da je donedavno izgledao kao najobičniji politički amater, ali da sada ostavlja bolji dojam. Rekao je i da je Vesna Pusić "jači igrač" od Gordana Jandrokovića.

Kosor ga izbacila zbog prijateljstva sa Sanaderom

Potvrdio je da smatra da ga je Jadranka Kosor izbacila zato što se nije odrekao prijateljstva s Ivom Sanaderom. "O svom prijateljstvu sa Sanaderom sve sam već rekao. Da mi je bio cilj naštetiti stranci, to sam mogao učiniti još prije dvije i pol godine zajedno s još 15 zastupnika HDZ-a", rekao je Rošin.

Smatra kako u Hrvatskoj mora postojati jaka ljevica, snažan HDZ, ali i mogućnost za treći politički put. "Budućnost HDZ-a, do kojeg mi je i dalje stalo, odredit će i budućnost ove zemlje. HDZ mora izvući pouku, a to uključuje i odgovornost za stanje u stranci", zaključio je Rošin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara