rovinj - pankretić o upisniku

Upisnik poljoprivrednih gospodarstava gotovo je završen, upisano je oko 140 tisuća poljoprivrednih subjekata i 346 tisuća osoba, te evidentirano više od 900 tisuća hektara zemljišta, rekao je ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić na seminaru o reformskim promjenama u poljoprivredi, održanom danas u Rovinju. L

Novi podaci, rekao je ministar, pokazuju kako je veličina obiteljskih gospodarstava povećana s prijašnjih 2,9 hektara na 5,5 hektara, što je znatan napredak u okrupnjivanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Prema njegovim riječima, s Ministarstvom financija je dogovoreno da se onim ljudima kojima je poljoprivreda dodatna djelatnost ponište rješenja o uplatama doprinosa za ovu godinu. Kako je dodao, doprinosi za poljoprivrednike izračunavat će se nakon godišnje prijave poreza na dohodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U sklopu poljoprivredne reforme, istaknuo je ministar, uspješno se provodi i raspodjela zemlje u državnom vlasništvu. Do sada je prodano i dano u zakup i koncesiju više od 400 tisuća hektara državnog zemljišta, a taj proces ažurirao je podatke o ukupnoj površini zemlje u državnom vlasništvu.

Govoreći o nastavku reforme i planovima, Pankretić je istaknuo kako Hrvatska treba izdvojiti nekoliko proizvoda koji će biti konkurentni. Jedan od takvih projekata, dodao je, jest ekološka proizvodnja povezana s turizmom.

(Hina) tp jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara