RS:POLITIČARI IZ BEOGRADA VODE PROMIDŽBU U REPUBLICI SRPSKOJ

Kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) na skorašnjim predsjedničkim izborima u Srbiji Dragan Maršićanin i izaslanstvo stranke razgovarali su u četvrtak u Banjoj Luci s predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Draganom Kalinićem i podržali očuvanje "daytonskog uređenja BiH". L

Kalinić i Maršićanin izjavili su novinarima da su u srijedu razgovarali sa srbijanskim premijerom Vojislavom Koštunicom uoči njegova posjeta Rusiji i razgovora s ruskim predsjednikom Putinom o, kako su rekli, "očuvanju daytonskog uređenja Bosne i Hercegovine".

Predsjednik parlamenta RS Kalinić rekao je da sudbina srpskog entiteta u BiH ovisi o građanima i tijelima vlasti ali i "o stavu Srbije i Rusije koje su potpisnice Daytonskoga sporazuma i koje ne mogu biti nezainteresirane za stabilnost i sigurnost na Balkanu i za budućnost BiH i RS".

Maršićanin je kazao da mogućnosti koje pruža Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama između Srbije i Crne Gore i Republike Srpske nisu dovoljno iskorištene, te da što prije treba riješiti pitanje dvojnog državljanstva.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Kalinićevim riječima, dvojno državljanstvo bi Srbima iz Bosne i Hercegovine omogućilo da sudjeluju na izborima u Srbiji kao što to pravo imaju Hrvati iz BiH.

Tijekom promidžbe za predsjedničke izbore u Srbiji, Republiku Srpsku posjetili su još neki predsjednički kandidati i obećali pomoć u očuvanju srpskog entiteta u BiH i čvršće veze sa Srbijom.

(Hina) xspod ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara