Rudari u štrajku zaustavili promet na autocesti Beograd-Niš

OKO DVIJE tisuće zaposlenih Rudarsko-topioničarskog bazena Bor u petak je u blizini Paraćina i Zaječara blokiralo autocestu BeogradNiš, prijeteći da će potpuno blokirati taj međunarodni cestovni pravac ukoliko srbijanska vlade ne udovolji njihovim zahtjevima.

Predstavnici Sindikata RTB-a Bor, kako javljaju elektronski mediji u Srbiji, traže od tamošnje vlade povećanje plaća i njihovo izjednačavanje s prosječnom plaćom u Srbiji, ali i restrukturiranje poduzeća, a u suprotnom će, kako najavljuju, "radikalizirati svoj protest i krenuti za Beograd".

Kako je javio beogradski Radio B92, kolone automobila na autocesti Beograd-Niš duge su već 30-ak kilometara, te se vozači upućuju na zaobilazne prometnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
RTB Bor, po objašnjenju srbijanskog ministra rada Slobodana Lalovića, nije na vrijeme ušao u proces saniranja situacije u poduzeću, usprkos tome što je oko osam milijuna eura dosad uloženo za socijalni program, te je zbrinuto oko šest tisuća radnika.

Vlasti u Srbiji zabrinute su u posljednje vrijeme porastom broja štrajkova radnika, koji nerijetko blokiraju glavne magistralne puteve, a prijete da će to raditi i nakon što počnu Olimpijske igre u Grčkoj, kad se pretpostavlja da će upravo te pravce koristiti brojni turisti i ljubitelji sportskih igara.

(Hina) xttag ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara