RUMSFELD: POVEĆANJE BROJA VOJNIKA TEČE KAO ŠTO JE PREDVIĐENO

SAD svakodnevno povećavaju broj svojih vojnika u Iraku, ali to nije reakcija na situaciju na terenu, kazao je u srijedu navečer američki ministar obrane Donald Rumsfeld.

"Povećamo broj naših snaga u Iraku svakoga dana", kazao je Rumsfeld novinarima nakon što se u Kongresu iza zatvorenih vrata sastao s američkim senatorima.

Na pitanje o tome je li povećanje broja američkih vojnika u Iraku reakcija na razvoj situacije na terenu, Rumsfeld je kazao: "Naravno da ne, to je nešto što smo organizirali prije više mjeseci i sve se dešava točno onako kako smo predvidjeli".

General Richard Myers, zapovjednik združenog vojnog stožera, sa svoje je strane kazao da su američke snage u srijedu napale kolonu iračkih vozila koja se iz Bagdada kretala prema jugu.

"Prema ono što znamo, vozila su se kretala iz Bagdada prema Karbali i mi smo ih napali", kazao je general, dodajući kako se vjerojatno nije radilo o oklopnim vozilima.

Rumsfeld i Myers su također kazali kako ne znaju ništa o raketama koje su u srijedu pale na stambenu četvrt u Bagdadu, pri čemu je poginulo 14 osoba a tridesetak ih je ranjeno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara