Rumunji s aplikacijom za plaćanje računa preko interneta stižu u Hrvatsku

Rumunji s aplikacijom za plaćanje računa preko interneta stižu u Hrvatsku
Foto: PAGO

RAZVOJNI tim mobilne aplikacije Pago, uz pomoć koje korisnici mogu plaćati svoje račune putem interneta i na jednom mjestu, najavio je da planira proširiti poslovanje u Hrvatsku i Poljsku, piše rumunjski portal Romanian Insider.

Rumunjski start-up Pago također planira svoje preseljenje u Poljsku, u poslovni tehnološki akcelerator Huge Thing, u koji je primljen zajedno s još devet novih poduzeća, izvijestio je lokalni Wall-street.ro.

Programeri te tvrtke nedavno su u istoimenu aplikaciju Pago uveli i pretplatu za korisnike koji mjesečno plaćaju više od osam računa putem aplikacije. Najniža pretplata je 1,07 eura mjesečno, za one koji plaćaju do osam računa ili faktura, dok za klijente koji više koriste aplikaciju, naknada iznosi 3,2 eura mjesečno. 

Oni koji plaćaju do četiri računa mjesečno mogu nastaviti koristiti aplikaciju besplatno, a takvih je trenutno 75 posto.

Ta financijsko tehnološka aplikacija trenutno broji 110.000 aktivnih korisnika, koji su preko Paga platili račune vrijedne više od 14 milijuna eura.

Aplikacija je preuzeta 250.000 puta. U prosjeku, aplikacija na dnevnoj bazi bilježi 5.500 plaćanja za više od 90 integriranih dobavljača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara