Rus koji je u Kambodži bio optužen zbog pedofilije pušten iz zatvora uz kraljevski oprost

Foto: khmernz.com

RUSKI poduzetnik koji je postao središte najvećeg kambodžanskog slučaja pedofilije nakon što je kupio seksualne usluge od 17 djevojaka, pušten je iz zatvora uz kraljevski oprost, javile su tamošnje vlasti.

Aleksandar Trofimov uhićen je 2007. godine nakon što ga je šest djevojčica starih između šest i 13 godina optužilo za seksualno zlostavljanje, a nakon prve prijave sa svojim se pritužbama javilo još nekoliko mladih djevojčica. Jedna od njegovih žrtava bila je gluha, piše agencija AFP.

Bio je osuđen az tri zasebna slučaja i izrečena mu je zatvorska kazna u trajanju od 17 godina, no žalbeni sud prošle mu je godine tu kaznu smanjio na osam godina zbog priznanja zločina, očitog kajanja za počinjene zločine i nerazumijevanja lokalnih zakona.

Trofimov je bio jedan između više od sto zatvorenika koju su služili kazne u nekom od zatvora diljem Kambodže, a koji je pušten ili mu je kazna smanjena nakon što je dobio oprost od kralja Norodoma Sihamonija.

Rus je na žalbenom saslušanju prošle godine priznao da je seksualno zlostavljao 16 djevojčica, te se ispričao svojim žrtvama i kambodžanskom narodu. U svezi s optužbama za seks s djetetom Trofimova traže i u rodnoj Rusiji, no kambodžanski sud odbio je zahtjev za izručenjem koji je postavila ruska vlada.

Trofimov je na čelu odbora  investicijske tvrtke koja je 2006. dobila dozvolu za izgradnju 300 milijuna dolara vrijednog odmarališta na Koh Posu, odnosno Zmijskom otoku koji se nalazi u sjevernoj Kambodži.

Od kada je u toj zemlji 2003. godine uveden program za borbu protiv pedofilije, a kako bi se uništila reputacija Kambodže kao zemlje koja je raj za seksualne predatore, deseci stranaca odtad su zbog seksa s djecom i maloljetnicima zatvoreni ili deportirani zbog suđenja u svojim rodnim zemljama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara