Rusi povukli satiričnu seriju zbog proste šale o Putinu

Rusi povukli satiričnu seriju zbog proste šale o Putinu
Foto: EPA

RUSKI televizijski kanal TNT naglo je prestao emitirati političko-satiričnu seriju koja je lansirala karijeru sadašnjeg ukrajinskog predsjednika Vladimira Zelenskog, nakon što su gledatelji primijetili da je iz prve epizode izbačena prosta šala na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina.

TNT, medijski odjel Gazproma, izazvao je iznenađenje kada je objavljeno da će prikazivati seriju "Sluga naroda" u kojoj Zelenskij glumi učitelja koji postaje predsjednik.

Zelenskij je u stvarnosti ove godine pobijedio na ukrajinskim predsjedničkim izborima.

"Putin je Hublot?"

U prvoj epizodi serije Zelenskij, igrajući ulogu predsjednika, bira novi sat kako bi bio na istoj razini s ostalim svjetskim čelnicima. Pri odabiru mu je rečeno da Putin nosi luksuzni sat švicarske marke Hublot.

"Putin je Hublot?" zapitao se Zelenskij, što je izazvalo salvu smijeha kod gledatelja u istočnim dijelovima Ruske Federacije jer se riječ "hublot" izgovara tako da u ruskom žargonu podsjeća na muški spolni organ.

TNT je potom izrezao taj dio tako da gledatelji u središnjem dijelu Rusije to nisu mogli vidjeti.

TNT je tu seriju trebao emitirati i u naredna dva dana, ali su je skinuli s programa uz obrazloženje da se radilo o marketinškom potezu za pay-to-view platformu gdje je serija i dalje dostupna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara