Rusija će investirati 10 milijardi eura u Srbiju

Foto: AFP

JAVNA kompanija "Srbijagas" potpisala je danas s ruskim "Gaspromom" ugovor o osnivanju zajedničke osiguravajuće kompanije "Sogas" u Srbiji, izjavio je generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Srbijagas + Gasprom = Sogas

On je agenciji Beta rekao da će osnivački kapital nove osiguravajuće kuće biti šest milijuna eura, od čega će 2,9 milijuna eura izdvojiti "Srbijagas" a preostalih 3,1 milijun ruska strana, koja će biti vlasnik 51 posto "Sogasa".

"Očekujem da će u sljedeća tri do četiri tjedna biti prikupljene sve dozvole za osnivanje ove kompanije u Srbiji", rekao je Bajatović.

Rusija će investirati 10 milijardi eura u Srbiju?

Srpski ekonomist Ljubodrag Savić izjavio je da je realno da Rusija investira u Srbiju deset milijardi eura jer za to imaju komercijalni interes, ali i dodao da u Srbiji trenutno nema ozbiljnijih projekta već samo "popis lijepih želja".

"To je za Srbiju ogroman novac a za Rusiju s druge strane nije naročito velika količina novca", kazao je on agenciji Beta povodom pisanja medija da je premijer Rusije Vladimir Putin u srijedu na sastanku sa srpskim državnim vrhom ponudio deset milijardi eura za srpsku ekonomiju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara