Rusija optužila SAD da pomaže ISIS-u i kao dokaz objavila scene iz igrice

Rusija optužila SAD da pomaže ISIS-u i kao dokaz objavila scene iz igrice
Screenshot: YouTube
 
RUSKO ministarstvo obrane u utorak je optužilo američke snage da pomažu ISIS-u i kao dokaz objavilo scene iz igrice za mobitel.
 
Rusko ministarstvo obrane objavilo je na društvenim medijima fotografije koje "nepobitno dokazuju" da američke snage pomažu ISIS-u u borbi protiv ruskih snaga. Naveli su da objavljuju fotografije od 9. studenog, koje "pokazuju da su ISIS-ovi konvoji napustili grad Abu Kamal i krenuli prema teritoriju pod kontrolom američkih specijalnih snaga".
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"SAD samo glumi da se bori protiv ISIS-a"
 
Međutim, korisnici društvenih medija brzo su reagirali izjavama da im se objavljene fotografije čine poznatima. Uskoro je otkriveno da je jedna od njih slika ekrana iz igrice za mobitel, objavljene na YouTubeu u ožujku. Neke od fotografija uzete su iz snimki iračkih zračnih napada na ISIS prošle godine, a druge iz vojnih operacija u Libiji.
 
Ministarstvo je uklonilo fotografije sat vremena nakon objave. Ranije je optužilo SAD da je odbio napasti ISIS u Abu Kamalu te "omeo djelovanje ruskih zračnih snaga". Također su naveli da SAD "samo glumi da se bori protiv ISIS-a, dok mu zapravo omogućava regrupiranje i ponovno naoružavanje". 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara