S lažnim kreditnim karticama prevarili zagrebačku tvrtku za 81.500 kuna

Foto:

POLICIJA je istražila 23-godišnjaka i 21-godišnjakinju zbog osnovane sumnje da su na zasad neutvrđen način pribavili osam kreditnih kartica banaka izdavatelja, koje su od 24. listopada 2010. do 9. siječnja ove godine upotrebljavali prilikom kupnje s internetskih stranica tvrtke iz Zagreba, priopćili su iz PU zagrebačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičeni su prilikom kupnje preko interneta dali izmišljeno ime i prezime vlasnice računa, kao i lažnu adresu boravka u Zagrebu te kontakt telefon radi dostave narudžbe. Nakon izvršenih dostava od strane tvrtke iz Zagreba, osumnjičeni su od 24. listopada 2010. do 9. siječnja ove godine preuzimali dostavljenu robu potpisujući izjave o preuzimanju robe izmišljenim imenom vlasnice računa, oštetivši na taj način navedenu tvrtku za oko 81 500 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela krivotvorenja isprava i kazneno djelo računalne prijevare, dok je protiv osumnjičene podneseno posebno izvješće nakon čega je puštena na slobodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara