S ministrom u autu prešao preko 2 pune crte. Nije kažnjen, policiju nije briga

S ministrom u autu prešao preko 2 pune crte. Nije kažnjen, policiju nije briga
Foto:Index

SLUŽBENO vozilo u kojem se ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman dovezao 18. veljače, posljednjeg dana mandata, na oproštajnu večeru predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović počinilo je prometni prekršaj, a ministar je na upit Indexa o tome danas odgovorio da "prepušta sigurnosne i ostale procjene djelatnicima Ureda za posebne poslove sigurnosti".

Podsjetimo, vozač Gordana Grlića Radmana je, vozeći ministra na večeru u utorak navečer, počinio prometni prekršaj dok je skretao iz zagrebačke Maksimirske ulice u showroom Cateringa Kvatrić, gdje je Kolinda pozvala odabrane uzvanike.

>>>FOTO Kolinda organizirala slavlje za odabrane

Prilikom skretanja iz Maksimirske ulice, vozač koji je vozio ministra prešao je preko čak dvije pune uzdužne prometne crte koje označuju zabranu prelaska vozila preko te crte. Taj prekršaj zabilježen je na videosnimci koju je Index objavio.

MUP nam je odgvoorio

S obzirom na znatno pooštrene kazne za prometne prekršaje koje su do sada na svom džepu osjetili mnogi građani, upitali smo jučer zagrebačku policiju jesu li što poduzeli u vezi tog prekršaja te kakve sankcije možemo očekivati.

Zagrebačka policija proslijedila je jučer naš upit Ministarstvu unutarnjih poslova. Danas smo od MUP-a doznali da pripremaju odgovor, koji smo objavili kada smo ga dobili. OPŠIRNIJE

Kakvu kaznu možemo očekivati?

Naravno, zanimalo nas je i je li ministar Grlić Radman bio svjestan prekršaja u trenutku počinjenja i kako je do toga uopće došlo.

S namjerom da doznamo hoće li ministar Grlić Radman promptno reagirati na kršenje zakona i kakva će biti njegova reakcija, jučer smo poslali upit i Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Na ta pitanja danas smo iz njegovog Ministarstva dobili odgovor u jednoj rečenici: "Ministar Gordan Grlić Radman kao štićena osoba II. kategorije prepušta sigurnosne i ostale procjene djelatnicima Ureda za posebne poslove sigurnosti, u skladu sa zakonom."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara