S Tuđmana se hvale rekordnim prometom i najavljuju nove linije

S Tuđmana se hvale rekordnim prometom i najavljuju nove linije

Foto: Josip Škof/MZLZ

U ZRAČNOJ luci Franjo Tuđman hvale se rekordnim brojkama u ovogodišnjem ljetnom redu letenja. Tako su kažu u MZLZ, šest mjeseci nakon otvorenja novog putničkog terminala, zabilježili kontinuirani dvoznamenkasti rast broja putnika. Od početka godine ostvaren je rast broja putnika od 12 posto, dok je u listopadu zabilježen rast od 17 posto. 

"Zagrebačka zračna luka će ove godine zabilježiti nekoliko rekordnih rezultata, tako je već u kolovozu, ranije nego ikad, dočekan dvomilijunti putnik, a u prosincu se, po prvi put u povijesti, očekuje dostizanje brojke od 3 milijuna putnika. 

Tvrtka MZLZ, d.d., koncesionar Zračne luke Franjo Tuđman s velikim zadovoljstvom gleda ususret zimskoj sezoni 2017./2018. tijekom koje su već sad osigurana značajna povećanja u kapacitetu, zahvaljujući cjelogodišnjim linijama", kažu u MZLZ.Nove linije iz Zagreba

Ističu kako je otvorenje nove destinacije Zagreb – Dusseldorf, zrakoplovnog prijevoznika Eurowings, u utorak, 31. listopada obilježilo početak zimskog reda letenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cjelogodišnja linija Emiratesa za Dubai, kao i brojna druga pojačanja već postojećih prijevoznika poput Norwegiana na liniji za Stockholm, Qatar Airwaysa na liniji za Dohu, poljskog LOTa na liniji za Varšavu i njemačke Lufthanse na liniji za Frankfurt će Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj omogućiti iznimno kvalitetnu povezanost s važnim emitivnim tržištima u Aziji i Europi, što je posebno značajno, jer je dostupnost letova u to doba godine na razini cijele Hrvatske znatno smanjena", dodaju u MZLZ.

Navode kako Croatia Airlines produljuje svoje sezonske linije za Lisabon i Barcelonu i u zimskom redu letenja te planira prometovanje na svakoj liniji dva puta tjedno do prvog tjedna siječnja 2018.U MZLZ najavljuju kako očekuju nastavak pozitivnih trendova i u 2018., te otkrivaju da su svoj dolazak već najavile dvije nove zrakoplovne kompanije – grčki Aegean Airlines i Air Canada Rouge.

Aegean će od svibnja Zagreb tri puta tjedno direktno povezivati s Atenom, a od početka lipnja Zagreb će na već postojećoj liniji za Toronto na kojoj u posljednje 2 godine leti Air Transat, dobiti još jednog prijevoznika, čime će s najvećim kanadskom gradom biti povezan čak 6 puta tjedno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara