Sa službene austrijske stranice izbrisan Sanader kao dobitnik visokog odličja Tirolskog orla

Foto: Vlada.hr (Sanader u posjeti Austriji 2004. godine)

SA SLUŽBENE stranice Tirola nestao je Ivo Sanader kao dobitnik visokog odličja Tirolski orao koje mu je dodijeljeno u Innsbrucku 2004. godine, primijetio je zastupnik tirolskih zelenih Gebi Mair, pitajući se znači li to da je Sanaderu i službeno oduzeto odličje. 

Podsjetimo, priznanje mu je tada uručio predsjednik regionalnog parlamenta Tirola Herwiga van Staa koji je poznat i kao jedini visoki austrijski političar koji je posjetio Sanadera u austrijskom pritvoru.

Ako ga više nema, je li mu i oduzeto?

Priča oko visokog priznanja Sanaderu počela je kada su desničari tirolskog BZÖ-a u prosincu najavili da će od zastupnika Narodne stranke (ÖVP) kojemu pripada Van Staa zatražiti objašnjenje o njihovim vezama sa Sanaderom te posebice kako je Sanader uopće mogao dobiti visoko tirolsko odličje. Tada im je odgovoreno da ukoliko Sanader bude pravomoćno osuđen da će mu biti oduzeto odličje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, priča oko Tirolskog orla Sanaderu nastavila se ovih dana kada je zastupnik zelenih Tirola Gebi Mair i službeno upitao kako to da više nema Sanadera na službenim stranicama Tirola kao dobitnika visokog priznanja te znači li to da mu je sada službeno i oduzeto.

Nema ni videa!?

Maira posebno zanima i službeno obrazloženje kako je Sanader uopće dobio visoko tirolsko priznanje jer je nemoguće naći i službene razloge za dodjelu odličja iz 2004. godine pitajući se ironično koja je uopće procedura da se nekome oduzme red Tirolskog orla.

"Ukoliko Sanaderu još nije oduzeto odličje, zanima me hoćete li to učiniti nakon što pravomoćno bude osuđen za korupciju te hoće li vam to biti dovoljan razlog za oduzimanje", pita se na kraju Mair koji više ne može naći ni video prilog na službenim stranicama Tirola kada je odličje predano Sanaderu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara