Sabika al-Khalifa: Nedopustivo je protiviti se napredovanju arapskog svijeta

SUPRUGA bahreinskog kralja, šeika Hamada Ben Isse AlKhalifa, Sabika AlKhalifa, izjavila je za arapski list Asharq alAwsat od ponedjeljka kako drži da je "nedopustivo" protiviti se napredovanju arapskog svijeta te je dodala kako je islam kompatibilan s razvojem modernog društva, za razliku od "pogrešnog" stajališta što ga o tomu imaju arapski ekstremisti.

"Moramo se prilagoditi zahtjevima doba u kojemu živimo te pokušati shvatiti i prihvatiti međusobne razlike kako bismo svijetu pojasnili kakvo je ondje naše mjesto", rekla je Sabika Al-Khalifa novinaru arapskog lista nakon foruma u Bejrutu u kojemu su sudjelovale supruge predsjednika arapskih država u povodu međunarodnog praznika Dana žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kraljica je o islamu govorila kao o "religiji života, koju neki, nažalost, koriste kao prijetnju ili oružje, što je pogrešno", aludirajući pritom na radikalne islamiste.

Istaknula je potrebu uspostavljanja pravnog sustava u arapskome svijetu koji bi ženama jamčio "pravedno i učinkovito" sudjelovanje u razvoju dodajući da to "neće biti moguće ostvariti bez stvarnog partnerstva između svih članova društva, utermeljenog na jednakosti šansi" između muškaraca i žena.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara