Sabor bez rasprave o sudjelovanju hrvatskih vojnika u UN-ovim misijama

HRVATSKI sabor je u nastavku današnjeg zasjedanja bez ikakvog interesa zastupnika za raspravom odradio predložene odluke o sudjelovanju hrvatskih vojnih promatrača u UN-ovim mirovnim misijama u Sierra Leoneu i Liberiji.

Po prvoj odluci predlaže se nastavak sudjelovanja deset hrvatskih vojnih promatrača u Sierra Leoneu, koji u UN-ovoj misiji u toj ratom zahvaćenoj afričkoj državi sudjeluju od 1999.

Drugom odlukom predlaže se slanje tri hrvatska vojna časnika u UN-ovu misiju održavanja stabilnosti, razoružanja i dostave humanitarne pomoći koja početkom listopada počinje u Liberiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski bi časnici, po riječima zamjenika ministrice obrane Zlatka Gareljića, obnašali stožerne dužnosti u zapovjedništvu UN-ovih snaga.

Saborski odbori za zakonodavstvo i unutarnju politiku predložili su da odluku o sudjelovanju, odnosno nastavku sudjelovanja hrvatskih vojnika u UN-ovim misijama donese Vlada.

Interes zastupnika za raspravom izostao je i kod drugog čitanja predloženih izmjena Zakona o dobiti i Zakona o dohotku, kojima se predlaže uvođenje poreznih olakšica za istraživanje, razvoj i obrazovanje u području obrtništva i drugim gospodarskim djelatnostima.

U nastavku rada zastupnicima će se obratiti predsjednik Europskog parlamenta Pat Cox, a Sabor će s redovnim zasjedanjem nastaviti poslijepodne.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara