Sabor: Klubovi zastupnika počeli iznositi stavove o Sunačnom Hvaru

KLUBOVI zastupnika u Hrvatskom saboru počeli su, tek kratko prije uobičajene radne stanke, iznositi svoje stavove o postupku privatizacije Sunčanog Hvara.

Tome su prethodile stanke, ispravci netočnih navoda i polemike.

Stanka je određena i nakon istupa potpredsjednika Vlade Slavka Linića koji je vrlo malo govorio o samoj privatizaciji Sunčanog Hvara, a opširno o privatizacijskoj politici aktualne vlasti, pa je upozoren da nedopušteno širi temu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Linićevu je stranu stao Klub SDP-a, koji traži da mu se mora omogućiti da iznese sve činjenice vezane uz privatizacijske procese. Protiv toga bio je Klub HDZ-a, stranke koja drži da temu Sunačnog Hvara ne treba širiti, jer bi se na taj način mogo izgubiti pravi smisao dugoočekivane rasprave.

Nakon stanke, Sabor je pronašao kompromisno rješenje - prodaja Sunačanog Hvara bit će dominantna tema, a neće se stvarati problemi zastupnicima koji se dotaknu ukupnih privatizacijskih procesa.

Potpredsjednik Linić izjavio je samo da je odlukom o poništenju prodaje Sunčanog Hvara slovenskim Termama Čatež od prije dva mjeseca za Vladu taj predmet završio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara