Sabor odbio prijedlog da se invalidima omogući uvoz automobila bez PDV-a

HRVATSKI sabor je, danas glasujući o dvadesetak ranije raspravljenih točaka, odbio prihvatiti prijedlog Odbora za veterane da se kroz izmjene Zakona o posebnim porezima na automobile i Zakona o PDV-u svim invalidima, civilnim i vojnim, omogući uvoz automobila bez plaćanja PDV-a i s umanjenim trošarinama.

Iako je odbio taj prijedlog, Sabor je prihvatio zaljučak kojim se Vlada obvezuje da u roku od 30 dana predloži akte kojima će utvrditi kriterije za refundiranje plaćenog posebnog poreza na osobne automobile invalidnim osobama pri kupnji automobila.

Nije prihvaćen IDS-ov prijedlog izmjena Zakona o privatizaciji, kojim bi se, među ostalim, izričito zabranila privatizacija u priobalnom području. No, prihvaćen je zaključak da Vlada u roku od 60 dana predloži Saboru učinkovito zakonsko rješenje pitanja imovine koja nije procijenjena u vrijednosti društvenog kapitala za vrijeme petvorbe i privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U prvom je čitanju prihvaćen Vladin zakonski prijedlog o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju, a odbijen HSP-ov o pravima branitelja i članova njihovih obitelji

Sabor je donio Program statističkih istraživanja Republike Hrvatske, Projekt nomenklatura prostornih jedinica za statistiku, te Program nadzora financijskih institucija i financijskog tržišta na konsolidiranoj osnovi, a odgođeno je glasovanje o Zakonu o službenoj statistici.

Nakon stanke, Sabor će nastaviti rad raspravom o Vladinom prijedlogu zakona o osnivanju sveučilišta u Dubrovniku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara