Sabor podržao Prijedlog strategije razvitka znanosti

HRVATSKI sabor je na početku današnjeg zasjedanja većinom glasova podržao Prijedlog strategije razvitka znanosti Republike Hrvatske u 21. stoljeću, o kojemu je jučer provedena rasprava.

U strategiji, koju predlaže Vlada, iznesena je, kako je jučer zastupnicima rekao zamjenik ministra znanosti i tehnologije Zdenko Franić, vizija razvitka znanstvenog sustava koji će znanosti osigurati vodeću ulogu u dugoročnom razvoju zemlje.

Prihvaćen je zaključak Kluba Libre da Sabor obveže Vladu da do kraja ožujka u saborsku proceduru uputi prijedlog zakona o visokim učilištima i znanstveno-istraživačkoj djelatnosti.

Sabor je u treće čitanje uputio Konačni prijedlog zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, kojim bi po prvi put u Hrvatskoj poduzeća mogla kazneno odgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
I oporbeni i klubovi vladajuće koalicije u jučerašnjoj su raspravi podržali preporuku Odbora za zakonodavstvo i pravosuđe da se taj zakonski prijedlog uputi u treće čitanje, smatrajući da su neke predložene odredbe dvojbene i ´rastezljive´, pa čak i da prekoračuju obveze koje zahtijeva EU.

Podržan je i vladin prijedlog zakona o slatkovodnom ribarstvu, o kojemu se jučer raspravljalo u prvom čitanju.

Sabor nastavlja rad raspravom o prijedlogu udžbeničkog standarda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara