Sabor proglasio 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa

Sabor proglasio 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa
Foto: Borna Filić/PIXSELL

S CILJEM podizanja svijesti o sigurnosti svih sudionika u prometu Hrvatski je sabor danas proglasio 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.

Zastupnici su većinom glasova tako podržali zajednički prijedlog saborskih odbora za unutarnju politiku i za pomorstvo koji su prvotno tražili da se spomenuti datum obilježava kao Nacionalni dan bez mobitela u prometu, ali su prihvatili vladinu argumentaciju da to bude Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.

Mobiteli, brzina i alkohol

Vlada se, naime, suglasila da su mobiteli veliki sigurnosni problem u prometu, ali i napomenula da je njihovo korištenje samo jedan od četiri čimbenika koji utječu na sigurnost, ostali su brzina, alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Sabor je podržao i izvješća o izvršenju državnog proračuna te primjeni fiskalnih pravila za prošlu godinu i prvo polugodište ove godine.

Podržao je i izvješće o radu u prošloj godini Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, izvješća nekolicine državnih agencija i ureda, a u drugo je saborsko čitanje upućeno nekoliko zakonskih prijedloga.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara