SABOR SUTRA O PRAVIMA HRVATSKIH BRANITELJA

Hrvatski sabor u sutrašnjem će nastavku treće sjednice razmotriti prijedlog izmjena Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.lL

Vlada predlaže da se u hitnoj saborskoj proceduri brišu odredbe Zakona kojima se hrvatskim braniteljima na odsluženju zatvorske kazne dulje od šest mjeseci i njihovim obiteljima onemogućuje primaje invalidninina i mirovina, a predviđena je i isplata neisplaćenih novčanih prava.

Sabor bi sutra trebao raspraviti i predložene izmjene Obiteljskog zakona, koje, među ostalim, predviđaju nadležnost centara za socijalu skrb nad obiteljskim parnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predložena je i nova definicija majke, po kojoj bi se majkom smatrala isključivo žena koja je rodila dijete te ukidanje mogućnosti sklapanja braka između djece braće i sestara.

Sabor bi trebao razmotriti i prijedlog da se isplata dodatka na plaću sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika od 0,5 posto po godini staža odgodi za još godinu dana, a pred zastupnicima su i izmjene zakona o sudovima te o pravima i obvezama državnih dužnosnika.

(Hina) ibob ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara