Sabor uvrstio u dnevni red paket radno-socijalnog zakonodavstva

HRVATSKI sabor je na početku današnjeg zasjedanja u dnevni red 33. sjednice po hitnom postupku uvrstio Vladin paket radnosocijalnih zakona, među kojima i konačni prijedlog izmjena Zakona o radu.

Riječ je o zakonima s oznakom P.Z.E., koji se odnose na usklađivanje hrvatskog sa zakonodavstvom Europske unije - konačni prijedlozi izmjena Zakona o radu, izmjena Zakona o zaštiti na radu, izmjena Zakona o posredovaju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

U tom paketu radnog zakonodavstva nalaze se i konačni prijedlozi Zakona o osiguranju potraživanja radnika u slučaju stečaja poslodavca i Zakona o Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, a u dnevni red sjednice uvršten je i Vladin konačni tekst zakona o hrani.

Vlada je, nakon višemjesečnih pregovora s predstavnicima sindikata i poslodavaca, navedene zakonske prijedlogu uputila u Sabor 12. lipnja, uz preporuku da se donesu po hitnom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabor nastavlja rad raspravom o HDZ-ovu Prijedlogu za davanje vjerodostojnog mišljenja na članak 84. Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, koji se odnosi na slučaj verifikacije mandata zamijenjenog vijećnika u Skupštini Osječko-baranjske županije.

U HDZ-ovom prijedlogu navodi se da je nakon što je 26 oporbenih vijećnika Županijske skupštine podnijelo pismene ostavke na vijećničku dužnost, a što je većina od ukupno 51 vijećnika, Skupština ostala bez kvoruma.

Ocjenjuje se "da više nije bilo moguće da stranka, čiji je vijećnik dao ostavku, predloži zamjenika, jer se Skupština bez kvoruma nije mogla održati".

Sporan je bio mandat vijećnika HSS-a koji je prešao u HDZ.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara