Sabor završio rad Izvješćem o radu Upravnog vijeća HINA-e

Hrvatski je sabor završio današnje zasjedanje Izvješćem o radu Upravnog vijeća HINAe za razdoblje od lipnja 2002. do svibnja 2003. u kojem su stvoreni organizacijski preduvjeti za preustroj te kuće iz državne u javnu ustanovu, istaknula je zamjenica predsjednika Upravnog vijeća HINAe Nada Zgrabljić.

U raspravi o Izvješću sudjelovao je samo Klub SDP-a, u ime kojeg je Mirjana Didović naglasila da je HINA poticajan primjer u medijima kako se u kratku roku može učiniti kvalitetan pomak u preustroju kuće ako postoji volja zaposlenika i Uprave.

Didović je podsjetila kako je nacionalna agencija HINA osnovana 1990., kad je njezino djelovanje bilo usmjereno isključivo na potrebe države te da je "u sljedećem razdoblju ubrzo zabilježeno i skretanje HINA-e u", kako je ocijenila, "ideologizirano novinarstvo". "Danas je stanje u toj kući normalizirano, i HINA ostvaruje visoke kriterije novinarstva, nepristranost u vijestima, 90 posto urednika je visoko obrazovano, a kuća financijski stabilna", rekla je Didović.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetila je da je Hinin problem nerazvijena dopisnička mreža, za što su, posebice za dopisništva u inozemstvu, potrebna veća novčana izdvajanja.

(Hina) daju dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara