SAD na Bliski istok šalje moćne projektile

SAD na Bliski istok šalje moćne projektile
Screenshot: YouTube

NAJNOVIJE raspoređivanje dodatnih 1000 američkih vojnika na Bliski istok, objavljeno u ponedjeljak, uključivat će bojnu projektila Patriot, nadzornu letjelicu s posadom i bez pilota te druga sredstva za odvraćanje, priopćio je u srijedu Pentagon.

"Sjedinjene Države ne žele sukob s Iranom, ali mi smo raspoređeni i spremni braniti američke snage i interese u regiji", rekao je glasnogovornik Pentagona u priopćenju.

Strahovanja od sukoba između Irana i Sjedinjenih Država rastu od prošlotjednog napada na dva naftna tankera na ulazu u Perzijski zaljev, za što Washington krivi Teheran.

U intervjuu za časopis Time objavljenom u utorak, Trump je rekao da je spreman poduzeti vojnu akciju kako bi spriječio Teheran da izradi nuklearnu bombu, no nije rekao hoće li odobriti korištenje sile za zaštitu zaliha nafte u zaljevu. Rekao je da su napadi na tankere do sada bili "vrlo slabi".

SAD je već u Perzijski zaljev poslao udarnu skupinu nosača zrakoplova USS Abraham Lincoln, bombardere b-52 te amfibijski brod USS Arlington.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara