SAD objavio test ultra brzih raketnih saonica, jedva se uoče na usporenoj snimci

SAD objavio test ultra brzih raketnih saonica, jedva se uoče na usporenoj snimci
Screenshot: Ratno zrakoplovstvo SAD-a/Index

RATNO zrakoplovstvo SAD-a objavilo je snimku testiranja saonica na raketni pogon koje jure toliko nevjerojatnim brzinama da ih se jedva može uočiti i na usporenoj snimci, javlja Huffpost.

Naziv raketne saonice koristi se za platformu na raketni pogon koja je postavljena na tračnice, koja se koristi za testiranje komponenti nadzvučnog naoružanja, što uključuje sustave za navođenje i nadziranje.

Brzina od 8,6 maha

Na videosnimci se vidi, ako se dobro koncentrira, kako raketne saonice jure brzinom od 10.620 km/h. Putuju toliko brzo da ih je teško primijetiti čak i ako se snimka značajno uspori.

Dužnosnici zrakoplovne baze Holloman u Novom Meksiku objavili su prošloga tjedna video uspješnog testiranja raketnih saonica koje su dosegle brzinu od 8,6 maha. Nisu priopćili o kakvom se testiranju radi, kada je točno izvedeno ni koja je namjena saonica.

Prema informacijama američkog Ministarstva obrane, testna platforma dugačka je 10 kilometara i smatra se najdužom takvom platformom na svijetu. Koristi se za testiranje komponenti nadzvučnog naoružanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara