SAD upozorava: Nećemo mirno stajati ako se Rusija nastavi miješati u Venezueli

SAD upozorava: Nećemo mirno stajati ako se Rusija nastavi miješati u Venezueli
Foto: EPA

AMERIČKI državni tajnik Mike Pompeo upozorio je svog ruskog kolegu Sergeja Lavrova da Sjedinjene Države neće stajati skrštenih ruku ako Rusija nastavi pojačavati napetosti u Venezueli.

"Stalno miješanje ruskog vojnog osoblja i podrška nelegitimnom režimu Nicolasa Madura u Venezueli moglo bi produžiti patnje venezuelskog naroda koji velikom većinom podržava privremenog predsjednika Juana Guaidoa, kojeg su priznale Sjedinjene Države i više od pedeset drugih zemalja", izvijestio je američki State Department u priopćenju nakon telefonskog razgovora dvojice ministara.

Nekonstruktivno ponašanje

Pompeo je pozvao Rusiju da prekine nekonstruktivno ponašanje i da se pridruži drugim narodima, među kojima je velika većina zemalja zapadne hemisfere, koji žele bolju budućnost za venezuelski narod.

Juan Guaido se proglasio privremenim predsjednikom Venezuele 23. siječnja. Dva mjeseca kasnije, Venezuela i dalje proživljava najtežu krizu u svojoj povijesti.

Nicolas Maduro je istaknuo podršku Rusije i Kine, glavnih vjerovnika zemlje, koji sustavno staju na njegovu stranu u međunarodnim institucijama, poput Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara