"SAD, Veliku Britaniju i Francusku vode mafijaši i teroristi najvišeg ranga"

Ilustracija: asalbuchi.com.ar

ARGENTINSKI ekonomist Adrian Salbuchi žestoko ja napao vođe zapadnih zemalja zbog nasilnog ubojstva Moamera Gadafija te ih je nazvao mafijašima i teroristima najvišeg ranga.

Smatra kako je ubojstvo bilo jasna poruka svima u svijetu te da se ono ne tiče samo Libije. "Vidjeli ste kako se američka državna tajnica Hillary Clinton izrazila vrlo jasno. 'Došli smo, vidjeli, i on je umro', pa se počela smijati. To je poruka cijelom svijetu o tome kako novi svjetski poredak zaista funkcionira", kazao je Salbuchi te dodao da kada zapadni vođe odluče promijeniti režim to se događa uz nasilje.

Libiji se sprema irački scenarij

"Prvo napadnu zemlju tako da je nazovu 'nevaljalom državom', pa podržavaju lokalne teroriste i nazivaju ih borcima za slobodu, tada među civile donesu smrt i razaranje i to nazovu sankcijama UN-a. Tada rašire laži i nazovu ih mišljenjem međunarodne zajednice. Potom naprave invaziju u državi te je 'oslobode' pa ukradu naftu te to nazovu stranim investicijama i rekonstrukcijom", objasnio je Salbuchi, piše RT.

Argentinac smatra kako će se u Libiji ponoviti "irački" scenarij nakon pada Saddama Husseina, a možda će biti i gore. "Smatra da je jedan od razloga napada na Gadafijevu državu i što je on ubijen taj što je želio uvesti zlatni dinar kao zlatnu valutu koja je vrlo lako mogla postati najvažnija valuta barem u Sjevernoj Africi i na naftnom tržištu", kazao je Salbuchi te dodao kako ne treba zaboraviti da Libija ima devete po količini rezerve nafte u svijetu i najviše rezervi u cijeloj Africi pa mi to 'smrdi' na naftu i pohlepu dijela zapadnih kompanija", kaže Salbuchi te dodaje kako to koriste kako bi opravdali činjenicu da podržavaju najvjerojatnija najveće teroriste koji vladaju SAD-om, Francuskom i Velikom Britanijom.

Mafijaši i teroristi najvišeg ranga

"Mi također imamo mafijaše i teroriste najvišeg reda koji upravljaju tim državama i boljim dijelom svijeta", rekao je Salbuchi. Dodaje kako SAD, Francusku, Veliku Britaniju i NATO treba smatrati odgovornima za sektaško nasilje koje bi se moglo dogoditi u Libiji. "U svakoj zemlji, pa tako i u Libiji, uvijek postoji oko polovina stanovništva koja je protiv aktualne vlade", kaže Salbuchi te pita da li bi trebali napasti i Grčku zbog njihovih prosvjeda.

Najavljuje kako je invazija u Libiji samo početak te da na oprezu sada trebaju prvo biti Sirija i Iran, a potom i Venezuela, Bolivija i Ekvador. "To je tip demokracije koju SAD, Francuska i Velika Britanija žele za cijeli svijet", kaže Salbuchi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara