Sada je i službeno: Prodaje se Ježićeva omiljena igračka - Novi list

Foto: korzo.net

"NADZORNI odbor Diokija donio je načelnu odluku da se proda ukupna neoperativna imovina", rekla je predsjednica Uprave Diokija d.d. Vidonija Miletić Plukavec za HTV koji donosi priznanje čelnika Diokija da im je Novi list postao dio tereta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za Novi list plaćeno je navodno oko 28 milijuna eura, no pitanje je koliko mogu dobiti danas. Petrokemijskom divu Diokiju, tajkuna Roberta Ježića, koji je mjesecima pred stečajem, račun je tek nedavno odblokiran, podsjeća HTV dodajući da su dugovi dobavljačima, ponajprije HEP-u, veći su od 200 milijuna kuna. Ne bi li prebrodio krizu, Dioki počinje prodavati dijelove konzorcija koji nemaju izravne veze s Petrokemijom pa je tako odlučio prodati, uz ostalo, i omiljenu Ježićevu imovinu - Novi list.

U izvještaju o Novom listu navodi se kako u međuvremenu istječe trogodišnji socijalni moratorij, obećanje Diokija da neće dijeliti otkaze.

Direktorica Novog lista Nataša Mijačika kaže za HRT kako otpuštanja ne bi trebalo biti, ali i da zaposlenici sigurno neće više imati iste uvjete kao što su imali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara